• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Slaappatronen

De ontwikkeling van gezonde slaap bij kinderen en wat kun je doen als het niet vanzelf gaat

Slapen doen we allemaal. Over het belang van voldoende slaap (voor volwassene én kind) is steeds meer bekend, als ook over de mogelijke gevolgen als we langere tijd aan een slaaptekort lijden. Slaap zorgt er niet alleen voor dat we herstellen van onze dagelijkse bezigheden, maar ook voor onze lichamelijke weerstand, onze mentale weerbaarheid, ons leer- en ontwikkelingsvermogen en het hebben en behouden van een gezond lichaamsgewicht.
Slapen moet je leren. Een zuigeling leert door het dag-nachtritme van de ouders een eigen ritme te ontwikkelen. Een peuter ontwikkelt een eigen slaapritme door bedrituelen en gewoontes. Zo hoort bij iedere fase in de algemene kinderlijke ontwikkeling ook de ontwikkeling van de slaappatronen. Als deze ontwikkeling niet vanzelf gaat, kunnen slaapproblemen ontstaan.
Vanuit de levensloopontwikkeling ‘van zuigeling tot adolescent’ wordt de lezer meegenomen in de slaapontwikkeling en het ontstaan van mogelijke slaapproblemen. Het boek biedt eenvoudige aanbevelingen om deze problemen te voorkomen en praktische adviezen om ze op te lossen.

'De auteurs staan stil bij de gezonde onwikkeling van jonge mensenkinderen inclusief laatste inzichten, als bij de menskundige kijk op het geheim van de nacht. Naast vele praktische adviesen en achtergrondinformatie is er ook een prettig lijstje van do's en don'ts te vinden. Een glashelder boekje'. - Manon Berendse in Ita - Magazine voor gezondheidszorgd geïnspireerd door antroposofie

€ 16,00
Auteurs Edmond Schoorel, Nicole Weerts
Genres Opvoeding, Eerste levensfase
Reeksen Opgroeien
ISBN 9789060388662
Bindwijze Paperback
Pagina's 141
Afmetingen 20 x 14 x 1,5cm

Laatste boeken