• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Groene genade

Verhalen van tuinman Jan Graafland

In een vijftigtal verhalen leidt de Weleda-tuinman je rond door zijn tuin, vertelt hij over de planten, de dieren, opmerkelijke gebeurtenissen en ontmoetingen, zijn leermomenten en twijfels. Hij heeft de brandnetel lief. Leert van de slak. Zwermt met de bijen. Beschouwt de kamille als een meisje van vier. Noemt zijn composthoop Oerbuik.

De waarneming is misschien wel het belangrijkste gereedschap van de tuinier, aldus de schrijver. Dit boek is niet zomaar een tuinboek. Het is vooral een eerbetoon aan de natuur. De zoektocht van een tuinman - als mens van deze tijd - naar zijn verhouding tot die natuur. 'Wij mogen onze handen dichtknijpen dat het groen elk jaar nog terugkomt', aldus de tuinman.

Een rijk boek, doorleefd en met liefde geschreven.

Jan Graafland tuiniert al 25 jaar biodynamisch. Sinds 1999 verzorgt hij de Weledatuin met medicinale planten, zoals valeriaan, hartgespan en goudsbloem, en bijenvolken in Zoetermeer. Collega-tuinier en dochter Nina Graafland tekende de planten en dieren waarover Jan in dit rijke tuinboek vertelt.

'Jan Graafland is er op heel toegankelijke manier in geslaagd om de complexiteit van de natuur en het tuinieren terug te brengen naar een intuïtief en uitnodigend proces wat voor iedereen te begrijpen is. Meeslepende verhalen waar je toch laagdrempelig telkens veel van op kan steken. Hij maakt duidelijk: de tuin is een bron van ideeën en inspiratie'. - Eloy op Goodreads

'De korte verhalen van Jan slepen me mee. Keer op keer. De oprechtheid over zijn onvermogen in combinatie met de aanstekelijkheid van zijn nieuwsgierighei deden mij de verhalen opslurpen. Meerdere keren gelachen. Af en toe melancholisch. Met relatie tussen plan en ons leven...ik geniet ervan'. - Dirk op Goodreads

€ 25,95
Auteur Jan Graafland
Genres Natuur, Inspiratie uit de natuur
ISBN 9789060389072
Bindwijze Gebonden
Pagina's 290
Afmetingen 22,8 x 15 x 3,3 cm
Druknummer 3

Laatste boeken