Manuscripten

PAST UW MANUSCRIPT BINNEN HET FONDS VAN UITGEVERIJ CHRISTOFOOR? 

Ons redactieteam  is  altijd op zoek naar Nederlandstalige auteurs die het  fonds van Uitgeverij Christofoor met hun werk komen versterken. Jaarlijks ontvangen we tientallen manuscripten en lang niet alles past in het fonds. Het heeft bijvoorbeeld  geen zin om een roman aan te bieden, aangezien Uitgeverij Christofoor voor volwassenen alleen non-fictie titels uitgeeft. Het is daarom handig om eerst de onderstaande vraag voor u zelf te beantwoorden.

Sluit uw manuscript aan bij een van de speerpunten van Christofoor?

Is dit het geval stuur uw manuscript op per post (niet digitaal) met de benodigde bijlagen.

OPSTUREN VAN EEN MANUSCRIPT MET BIJLAGEN

Lay-out  Print uw manuscript in een goed leesbare letter en met een regelafstand van anderhalf en een ruime linker- en rechtermarge. Voor prentenboeken kunt u eerst kleurkopieën van het prentenboek opsturen.

Manuscripten die handgeschreven zijn of alleen digitaal  worden aangeleverd  zoals per e-mail, op cd  of usb-stick worden niet beoordeeld.

Synopsis Schrijf  een synopsis van het boek. Daarin beschrijft u in het kort de inhoud en de structuur van het boek en geeft u aan voor wie het boek bestemd is.

Begeleidende brief Schrijf in de begeleidende brief wat de titel van uw boek is, wat voor soort boek het is en waarom u denkt dat uw werk past bij Uitgeverij Christofoor.  Vermeld aan de hand van een  korte biografie wie u bent. Sluit af met uw adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en eventueel  uw webadres.

Retourenveloppe Stuur daarbij een aan u zelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde retourenvelop. Manuscripten zonder retourenvelop worden na beoordeling gearchiveerd en / of  vernietigd. Als u uw manuscript niet terug hoeft, wilt u dat dan vermelden?

Stuur uw manuscript met de bijlagen op, naar:  
Uitgeverij Christofoor
t.a.v. het redactieteam
Boulevard 12
3707 BM  Zeist

Ontvangstbevestiging en beoordeling We sturen een e-mail als ontvangstbevestiging.  Binnen drie maanden ontvangt u telefonisch of per post een reactie.  Het redactieteam stuurt  geen beoordelingsrapport.  Over afgewezen manuscripten kan niet worden gecorrespondeerd. Als u prijs stelt op een onderbouwde beoordeling, kunt u zich wenden tot instellingen die zich richten op schrijfcursussen en het begeleiden van beginnende auteurs, bijvoorbeeld Script+ of Bureau Script Noordwijk . Hieraan zijn wel kosten verbonden. 

Bewaar zelf altijd het origineel of een kopie van het manuscript. Uitgeverij Christofoor aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het zoekraken van manuscripten.