• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

De kleuterschool

Voor ouders is de kleuterschool veelal het eerste moment dat zij in aanraking komen met het onderwijs van hun kind. De overstap van je kind thuis opvoeden naar samen met de leerkracht je kleuter ondersteunen op zijn of haar weg naar zelfstandig mens, vraagt gewenning en afstemming.

Hoogbegaafd

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Sommige kinderen kunnen zich op één of meerdere gebieden sneller ontwikkelen dan anderen. Deze voorsprong kan bijvoorbeeld ontstaan door oudere broers en zussen waar de kleuter van kan leren, door een opvoedingsstijl die zich richt op de dialoog en het denken, of omdat het kind van nature informatie goed kan verwerken en snelle denksprongen maakt. Je zou dan te maken kunnen hebben met een hoogbegaafde kleuter.

Antwoord op vragen

Hoe kun je als ouder en als leerkracht een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong ondersteunen? Welke onderwijsvraag stelt dit kind? Dit boek neemt je mee in deze vragen en de verrassingen die een kleuter met een ontwikkelingsvoorsprong meebrengt.

Over de auteur

Sam Tomlow ondersteunt ouders, leerkrachten en kinderen in het leven en leren met een ontwikkelingsvoorsprong of begaafdheid. Ze schreef eerder over hoogbegaafdheid bezien vanuit de menskunde en geeft lezingen en trainingen op scholen.

€ 16,00
Auteur Sam Tomlow
Genres Opvoeding en onderwijs, Opvoeding
Reeksen Opgroeien
ISBN 9789060388723
Bindwijze Paperback
Pagina's 175
Afmetingen 20x14x1,6cm

Laatste boeken