• ✓ Direct kopen bij de uitgever  ♥

  • ✓ Bestellingen worden op werkdagen direct verzonden

  • Gratis verzending vanaf €20,-

  • ✓ Laagste prijs voor al onze boeken

Het verhaal van de wortelkindertjes

Klassiekers

Een van de meest bekende en geliefde werken van Syblle von Olfers, nu in een nieuwe uitgave.

Dit boek introduceert de natuur en de seizoenen op een poëtische manier. Het combineert prachtige illustraties met een eenvoudig, maar betoverend verhaal dat de schoonheid van de natuur viert.

'De tekst is beeldend, zo waait er een 'snerpende wind', wordt er 'geknipt, genaaid en geplooid' totdat alles precies past en 'buitelen' de vlinders in de bloemenwei waar de wortelkindertjes 'op vlugge voetjes dansen in de zonneschijn'. Het verhaal van de wortelkindertjes is een originele manier om de kringloop van de natuur aan jonge kinderen te introduceren. Het prentenboek heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan het verhaal, de betoverende illustraties hebben daar veel aan bijgedragen. In prachtig kleurgebruik zien we de gebeurtenissen uit het verhaal op paginagrote tekeningen. Het verhaal van de wortelkindertjes is een tijdloos prentenboek dat kleuters en peuters zal aanspreken. De heruitgave van deze klassieker is het eerste deel van een nieuwe reeks die zal verschijnen onder de naam Christofoor klassiekers'. - Susan Venings - Waan en Wijs.

'Zoland het winter is, slapen de wortelkindertjes met de lieveheersbeestjes, torren en andere kevertjes onder de gron. Maar als de lente komt, wekt Moeder Aarde ze en komen ze naar buiten. Deze klassieker uit 1906 vertelt op een sprookjesachtige manier over de wisselende seizoenen en de natuur. Met gedetailleerde illustraties in zachte aquareltinten.' - Mirjam Noorduijn in 'Lezen' kwartaalblad voor leesbevordering en literatuureducatie van Stichting Lezen

€ 16,95
Auteur Sibylle von Olfers
Genres Kinder- en jeugdboeken, Peuters en jonger, Vanaf 4 jaar
Thema Seizoenen en jaarfeesten
ISBN 9789062389995
Bindwijze Gebonden
Pagina's 18
Leeftijd vanaf 4

Laatste boeken