Madeleine Ingen Housz

Madeleine Ingen Housz

Tijdens haar studie aan het Conservatorium raakte het plezier in het zingen steeds meer op de achtergrond, tot tenslotte het woord MOETEN alles overschaduwde. Met de 'technische' zangles na die periode, kon zij zich een beetje staande houden, maar de bevrijding kwam, toen zij zonder terughouding of esthetisch oordeel alle fysieke mogelijkheden en alle kleuren van de regenboog van de stem ging verkennen en doorleven. Haar stem veranderde in korte tijd definitief. Door de beheersing te laten varen werd deze weer bestuurbaar en betrouwbaar. Bij het Roy Hart theatre herkende zij dit principe, deze weg van stemontwikkeling, die hand in hand gaat met persoonlijke groei.

Na een aantal jaren lesgeven op Vrije Scholen, is stemexpressie, stemwerk en zang (individuele les en zangprojecten) de basis voor haar werk met volwassenen geworden. De meest schrille persoonlijke uiting van de stem, naast het zingen van klassieke muziek; naast 'de tijger in je stem zoeken' ook de Mattheus Passion zingen, individueel aan het werk naast zingen en ook in een groot koor. De stem brengt onmiskenbaar naar buiten wat in ons leeft.

Aan die verkenningsweg is geen begrenzing. Wie zich in dat gebied begeeft, voelt warmte, ontroering, ontspanning, kracht, zichzelf, thuiskomen, of hoe je het maar benoemt. Madeleine verzorgt daarnaast vele workshops en individuele coaching bij ministeries, politie en bedrijfsleven. De thema van persoonlijk leiderschap via de weg van de stem geeft herkenning, verdieping en boven alles veel plezier.

Meer informatie: Werkgroep Kunsten Muziek & Stem Hoofdstraat 12, 3972 LA Driebergen. 0343-533880 www.werkgroepkunsten.nl - info@werkgroepkunsten.nl

Verschenen bij Christofoor

Over de stroom
Over de stroom

Over de stroom bevat een rijk geschakeerde en originele verzameling van Lees meer