Onze nieuwste boeken

Het eerste deel van 2020 verschijnen diverse prachtige kinderboeken en een paar unieke non-fincite titels voor volwassenen.

Sylvia & Sief

Prentenboek vanaf 4 jaar
Prijs: € 15,95

Aan de rand van het bos staat een grote boom. Als je goed kijkt, zie je tussen de takken kleine
mensjes: de boomvrientjes. Ze zijn ongeveer zo groot als je duim. Sylvia houdt niet zo van de wilde spelletjes vande boomvriendjes, ze speelt liever alleen. Tot ze op een dag een verdwaald vogeltje vindt en alles verandert.

Een hartverwarmend verhaal over, samen spelen, het vinden van vriendschap en trouw blijven aan jezelf. Met gedetailleerde illustraties waar je uren naar kunt kijken.

Bekijk dit boek

 

Klein babydieren boek

Mooi kartonboekje voor kinderen vanaf 1 jaar
Prijs: € 7,95

Loes Botman weet als geen ander het karakter van dieren te laten spreken in haar prachtige tekeningen. Dat is ongetwijfeld een van de redenen dat haar boeken zo graag gelezen en bekeken worden door jonge kinderen. In dit boekje maken we kennis met een baby pandabeer, kangoeroe, ezelsveulen, kalfje, bever, zeeleeuwtje, poolvosje, konijntje, uilskuiken, schildpadje en een dolfi jntje met haar moeder. De boodschap die Loes wil meegeven, is dat elke kind welkom is op deze aarde en in liefde wordt ontvangen

 Verschijnt februari

 

Het begint met een zaadje

Prentenboek vanaf 4 jaar
Prijs: € 15,95

Ontdek hoe een klein zaadje uitgroeit tot een dierenparadijs in dit informatieve verhaal  rijm en een eenvoudige maar betoverende boodschap van leven, natuur en groei. Dit prachtig uitgevoerde prentenboek van Gemma Koomen werd niet voor niets bekroond met de Margeret Malletprijs voor het beste non-fictie kinderboek.

Bekijk dit boek

 

De tuinavondturen van Gijsbert

Voorleesboek vanaf 5 jaar
Prijs: € 18

In korte, rijk geïllustreerde verhalen vertelt Daniela Drescher over de tuinkabouter Gijsbert, die het leven in zijn nieuwe omgeving behoorlijk op zijn kop zet. Hij organiseert een slakkenrace, ergert Munz de kater en wordt verliefd op de elf Gisela. 

Verschijnt in april

 

 Tom en de Tijger

 

Prentenboek vanaf 3 jaar 
Prijs: € 14,95

Tijdens een bezoek aan een kunstgalerie volgen de ogen van een geschilderde tijger Tom door de zaal. Eenmaal thuis besluit hij zijn eigen tijger te tekenen. Die nacht, wanneer Tom niet kan slapen, stapt de tijger uit zijn tekening en spint: ‘Laten we gaan wandelen!’ Het is het begin van een magisch en levensveranderend avontuur, waarin de tijger Tom helpt zijn grootste angsten te overwinnen.

Dit mooie en lyrische verhaal, geïnspireerd door Henri Rousseau’s beroemde schilderij, neemt kinderen mee op een nachtelijke reis en zal ze helpen hun eigen angsten te overwinnen.

Bekijk dit boek

 

Groene genade

 

Prachtige gebonden uitgave met leeslint
Prijs: € 24,95

In vijftig persoonlijke verhalen leidt Jan Graafland de lezer rond door zijn tuin en vertelt hij bezield over de planten, de dieren, opmerkelijke gebeurtenissen; alles wat hem persoonlijk opvalt en raakt. “De waarneming is misschien wel het belangrijkste gereedschap van de tuinier.” aldus de auteur. Verwacht daarom geen praktische tuingids, maar een doorleefd boek vol anekdotes, observaties, inzichten en wijze lessen.

Jan Graafland tuiniert al 25 jaar biodynamisch, waarvan 15 jaar als hoofdtuinman van de kruidentuin van Weleda (producent van natuurlijke geneesmiddelen en verzorgingsproducten).
Daarnaast heeft hij een vaste column in het blad PUUR van Natuurmonumenten. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Jans dochter en collega-tuinier Nina Graafland

Bekijk het boek

 

Het groene kippenboek

Prijs: € 26,95

Dit nieuwe boek van Alma Huisken is is zowel een uiterst praktische gids als een loflied op een van de gemakkelijkste, leukste boerderijdieren ter wereld. En het is ook heel persoonlijk: Alma deelt werkelijk al haar kippenervaring met je, zodat ook jij je droom kunt verwezenlijken.

Deel I van dit veelzijdige boek is gewijd aan Alma’s kippenavonturen, die ze vol verve en met humor opdist. In Deel II gaat ze grondig in op hoe je kippen houdt, juist ook op kleine schaal.

 

Verschijt dit voorjaar

 

Vroeger wordt nu, binnen wordt buiten

Prijs: € 19,95

Dementie betekent teruggaan in de tijd. Vroeger wordt nu en binnen wordt buiten. De moeder van auteur Jan Pieter van de steen stuit op onverwerkte traumatische gevoelens uit het verleden die zich niet meer laten wegdrukken of corrigeren. Zij (door)leeft deze traumatische gebeurtenissen opnieuw, echter nu zonder het corrigerende en normerende ‘ik’. Dementie geeft zo ruimte aan stilgezwegen trauma’s uit het verleden. Elk van de vier bovengenoemde thema’s zorgt voor veel vragen. Deze vragen hebben we voorgelegd aan de vertegenwoordigers van dertien verschillende maatschappelijke en religieuze stromingen in Nederland. Hun waardevolle bijdragen zijn uitgewerkt in elk hoofdstuk.

Bekijk dit boek