De zandolifant

De zandolifant
prijs: € 14,50
inhoudsomschrijving:

Tijn speelt in zijn eentje in de zandbak. Met zijn voet trekt hij lijnen in het zand. Opeens ziet hij dat de lijnen een olifant zijn geworden. Was het maar een echte olifant, dan had hij iemand om mee te spelen. Dan valt Tijn in slaap en hij wordt gewekt door gesnuffel in zijn nek. Het is de slurf van de olifant, die Tijn op zijn rug tilt. ‘Zindbad - zandbad - suizelzand! Hoera, op naar zandburchtenland!’ Samen beleven Tijn en de olifant mooie avonturen. Als de vader van Tijn zijn slaperige zoon naar huis draagt, vraagt hij zich af hoe hij zo onder het zand komt te zitten... Dit sfeervolle prentenboek gaat over fantasie en vriendschap. De prachtige tekeningen zijn gemaakt door de talentvolle jonge illustrator Sanne Dufft. Ze weet een magische wereld van zand te scheppen, waar kinderen helemaal in op kunnen gaan.

inkijkexemplaar: bekijken
bestellen:
overige informatie:
  • 1e druk (2015) |
  • gebonden |
  • 20,8 x 23 cm |
  • 32 blz |
  • ISBN: 9789060387559
recensie

"De zandolifant
Wat geniet Tijn van het strand! Hij tekent lijnen in het zand en kijk eens wie daar te voorschijn komt. Het lijkt wel een olifant. Wat zou het leuk zijn als ie echt was. Dan merkt Tijn dat hij slaperig wordt en hij gaat lekker tegen de slurf van zijn olifant liggen. En wat er dan gebeurt…
Sfeervolle illustraties die de warme sfeer van zon en zand bijna tastbaar maken, een leuke en fantasievolle tekst. Een mooi boek voor kleuters over hele echte onechte dingen!

Simone Thomasse juli 2015 http://bewustzijnonline.nl/www.bewustzijnonline.nl/boeken.html
----------------------

[...] " Het is een verhaal dat in een prachtige, fantasievolle kindersfeer weergegeven is. Je zou willen dat je zelf zo'n bijzonder avontuur mee mocht maken. Niets is gek, alles kan zomaar gebeuren of verzonnen worden.
De tekst is in duidelijke letters weergegeven en staat soms doorheen de afbeelding gedrukt en de andere keer los van de prenten.

De zanddieren zijn kostelijk weergegeven door Sanne Dufft die met dit boek haar debuut als prentenboekillustrator beleeft. De dieren zijn fascinerend en erg aantrekkelijk om te zien. Vooral de olifant is geweldig, een lieve, goedmoedige lobbes in doen en laten maar ook qua uiterlijk.

Kinderen zullen erg genieten van de wonderlijke avonturen van Tijn en helemaal in het verhaal opgaan"

Lees de hele recensie op http://www.leestafel.info/nieuwste-recensies-tm-5-jrReacties